We zien nog genoeg uitdagingen met Mennus'


We zien nog genoeg uitdagingen met Mennus'
MAREN-KESSEL | Het begon tien jaar geleden kleinschalig met een voetbaltoernooi met acht teams en een feestavond in de kantine van Maaskantse Boys voor zo'n tachtig man. Toernooi Mennus is in de loop der jaren uitgegroeid tot een groot toernooi en een tweedaags festival met zo'n 3.000 bezoekers. Ramon van Mook, bedenker en bestuurslid van stichting Mennus, kijkt al uit naar de tiende editie op 26 en 27 mei 2017. "We zijn dan wel flink gegroeid, centraal blijft staan dat iedereen het naar zijn zin moet hebben; van bezoeker tot vrijwilliger."

door Leon Voskamp


Het idee voor Mennus begon met de vraag van Maaskantse Boys aan de leden om een activiteit te verzinnen. "Met onze carnavalsvereniging hebben we toen het idee voor een voetbaltoernooi en een feestavond aangedragen. De eerste editie was kleinschalig en ik twijfelde of we er wel mee door moesten gaan. Vrienden hebben me overtuigd en een jaar later deden er zestien teams aan het toernooi mee en was de kantine afgeladen vol." Toernooi Mennus was geboren en de sportieve en feestelijke dag groeide vervolgens jaarlijks. "Er werd in de toenmalige gemeente Lith over gepraat en mensen wilden er graag bij aanwezig zijn. Drie jaar geleden hebben we vanwege het succes besloten om er een extra dag aan vast te plakken. En Toernooi Mennus is ondertussen geliefd onder groepen van Ravenstein tot Vinkel en van Den Bosch tot diverse studentenverenigingen." Zestig teams streden in 2016 om de befaamde bokaal. De organisatie heeft wel de eis dat er bij de teams maar één profspeler mee mag doen. "In het verleden deden bijvoorbeeld Bram Nuytinck, Angelo Simone en Erik Quekel mee. Het niveau ligt hoog bij diverse teams, maar gezelligheid staat centraal." Er zijn klassen voor mannen, vrouwen en voor de veteranen.


Vrijwilligers
Dit jaar zetten zo'n 125 vrijwilligers zich in tijdens Toernooi Mennus. Voor 2017 verwacht de organisatie nog meer aanmeldingen. "Zoveel mensen vinden het fantastisch om hun steentje bij te dragen. We zetten iets leuks en blijvends neer voor bezoekers waarvan verenigingen kunnen profiteren. De komende tien jaar wil Stichting Toernooi Mennus zich blijven ontwikkelen door het toernooi nog wat te laten groeien, want voetbal blijft centraal staan. Daarnaast willen wij het festival uit laten groeien tot een toonaangevend feest in de regio met misschien wel een bijbehorende festivalcamping. We zien nog genoeg uitdagingen om lekker door te gaan."


Feest
De organisatie is al volop bezig met de jubileumeditie. Daarvoor wordt groots uitgepakt, met zeker vijftien acts. Van Dansado & de Feestneger, Yoe Teek Mie In De Meeling, The Dirty Daddies, HOTTUB HEROES tot de Weekend Warriors is er van alles wat in de grote festivaltent. Nieuw dit jaar is het feestcafé, waarin onder andere Pascal Redeker en DJ Coenio een optreden verzorgen. "De twee feestavonden zijn de laatste jaren gigantisch goed bezocht en daar gaan we dit jaar ook vanuit. Maar er is meer te doen. Naast het voetbalveld is er bijvoorbeeld een sportcafé voor een hapje en een drankje en voor de kinderen is er ook veel vermaak." http://www.toernooimennus.nl.

Bron: http://www.kliknieuws.nl/regio/oss/sport/106767/-we-zien-nog-genoeg-uitdagingen-met-mennus-

Terug naar nieuwsoverzicht
Partners
Hoofdsponsors
Materiaal Sponsoren
Media sponsors