Mennus 2016 met 60 teams en 4 top bands


Mennus 2016 met 60 teams en 4 top bands
MAREN-KESSEL - Het begon in 2008 als een grapje: het Mennus voetbaltoernooi. Ondertussen is het toernooi vandaag voor de negende keer gehouden en is het daarmee uitgegroeid tot een groots muzikaal en sportief evenement.

De ‘warming-up’ begon vrijdagavond in de festivaltent Mennstage in Maren-Kessel. De plaatselijke band Yoe Teek Mie in De Meeling en de Dordrechtse Dirty Daddies zorgden voor een fantastische kick-off van het Mennusweekend. Maar liefst ruim 800 gasten waren aanwezig tijdens de aftrapavond.

Het toernooi op zaterdag werd gehouden op het zonovergoten sportcomplex van Maaskantse Boys. Veel van de 60 deelnemende teams bestaan uit vriendengroepjes ingedeeld in de heren, dames- of veteranencompetitie gaven vandaag alles wat ze in zich hadden op om de felbegeerde Mennus-cup in de wacht te slepen. Alles verliep sportief en in een gemoedelijke sfeer. Naast de 6 wedstrijdvelden voor het toernooi, het sfeervolle sportcafé voor de deelnemers was er ook volop muziek, eten en drinken voor de overige toeschouwers.

“De definitie van Mennus is dan misschien onduidelijk, maar het innerlijke gevoel dat dit weekend in Maren-Kessel weer werd losgemaakt is zeker wel te definiëren: passie, eer, trots voetbal, muziek, feest, zon, vriendschap, geluk”, aldus de organisatieleden.

Na een toernooi van maar liefst 8 uren wisten de grondleggers van de veteranencompetitie FC Wokpan vanmiddag als eerste team de kampioensbeker te bemachtigen. In de damescompetitie wist vervolgens het team Zwoes de eerste prijs in de wacht te slepen. Uiteindelijk wist het Nulandse herenteam FC Joop Zoetemelk die al 3 Mennus finales in de boeken heeft staan, dit jaar voor het eerst de sensationele finalewedstrijd met winst te beëindigen.

Zaterdagavond wordt het evenement feestelijk afgesloten. De zesledige jongensband Beat The Stones en coverband Baby Bleu zullen ter afsluiting als een ware tornado door de feesttent wervelen. DJ Bas zal met hits uit alle tijd voor de muzikale ondersteuning zorgen.


Check hier alle foto's van Toernooi Mennus 2016!

Check hier de enige echte Aftermovie van editie 9!

Bron: http://www.bd.nl/regio/oss-uden-veghel-e-o/oss/mennus-2016-met-60-teams-en-4-top-bands-1.6079475

Terug naar nieuwsoverzicht
Partners
Hoofdsponsors
Materiaal Sponsoren
Media sponsors