Toernooi Mennus 2015 was geweldig!


Toernooi Mennus 2015 was geweldig!
Schrijven jullie mee? En dan wel in de geschiedenisboeken welteverstaan!   Toernooi Mennus 2015 zit er namelijk (helaas) weer op. Waar we aan de ene kant elk jaar roepen dat het toernooi en alles daaromheen niet groter kan, flikken we het aan de andere kant telkens weer om jaarlijks nog gigantischer te zijn dan de vorige editie.

Een volmondig ‘nee’ zal er geantwoord worden wanneer er gevraagd wordt of dit niet eentonig begint te worden. Helemaal niet zelfs! Ook dit jaar trokken er weer honderden (misschien wel meer dan duizend) enthousiaste bezoekers richting het Mennus-festivalterrein. Natuurlijk om te voetballen of om voetbal te kijken, maar ook om te genieten van spetterende muzikale optredens en bovendien de gezellige sfeer om het hele gebeuren heen.


Zo werd er op de feestavond op de vrijdag voorafgaand aan het toernooi zeer groots uitgepakt. Deze avond werd voor de tweede keer in de Mennus-historie gehouden en is door de organisatie in een ruimer jasje gegooid. Het aanwezige publiek, wat het noodweer had doorstaan, werd alvast opgewarmd door de beats van DJ Coenio. Rond de klok van elven stonden zij daar dan: de hoofdact van de vrijdagavond, gehuld in maagdelijk wit en voorzien van baarden en tattoo’s. Stichting Toernooi Mennus is nog steeds enorm trots op de heren van niemand minder dan The Dirty Daddies! Deze topformatie liet de Mennstage al asskickend op haar grondvesten schudden en gaf Toernooi Mennus een aftrap als nooit tevoren. Nadat tussendoor de poule-indeling  bekend was gemaakt, kon het publiek met een goed gevoel huiswaarts keren en zich opmaken voor het achtste achtereenvolgende Toernooi Mennus, inmiddels een van de grootste voetbaltoernooien uit de regio!


Zaterdag 6 juni 2015: de dag waarop een kleine 60 teams met sportieve moed klaarstonden om de Mennus-cup te gaan winnen. Dit jaar niet alleen met een dames- en herencompetitie, maar nu zelfs ook met een heuse veteranenleague! Tussen de ruime aantal van 133 wedstrijden kon de aanwezige Mennus-massa zich vermaken op het Mennus Foodcourt of, al luisterend naar de hits van Disco Vision, proberen een balletje te stoten bij de Mennus Pooltable. Ook weer een nieuwigheid op het Mennus-terrein. Tussen het voetballen door mochten de teams het tegen elkaar opnemen om te kijken wie er het beste was in het biljartvoetbal. Tijdens de eerste editie van dit spektakel kroonden de heren van Maréchal Elektro zich tot winnaar. Over winnaars gesproken, in de namiddag was het inmiddels bekend geworden wie er, in elke afzonderlijke competitie, in de finales stonden. Bij de veteranencompetitie schreven De Oldtimers geschiedenis; zij wonnen niet alleen voor het eerst deze nieuwe competitie, maar zij zijn ook het team wat voor het eerst 2 verschillende competities heeft gewonnen. Enkele jaren geleden wonnen zij namelijk de reguliere mannencompetitie. Nu versloegen zij in de finale de debutant Het Vijfde met 2-1. De damesfinale kende een vergelijkbaar scenario: een oude bekende tegen een debutant, namelijk de MKBabes (3 jaar geleden nog winnaressen) nam het op tegen Elinkwijk Vrouwen 1, wie all the way naar Maren-Kessel waren gekomen om een gooi te doen naar de Mennus-titel. Gesterkt door het thuisvoordeel eisten de MKBabes voor de tweede keer in hun bestaan de titel op en mogen zich nu een jaar lang tot Mennus-kampioenen scharen. De mannenfinale ging dit jaar tussen de Nulandse Galacticos (vorig jaar ook finalist) en de Osse Snowkids, tevens een debutant op het toernooi. De jongeheren uit Oss trokken uiteindelijk aan het langste eind en gaven de Nulanders een beetje een ‘WK 1974 en 1978’ gevoel.


Het toernooigedeelte zat er nu op en velen trokken richting het Mennus-festivalterrein om daar het weekend op (zachtjes gezegd) passende wijze af te sluiten. Coverband Session wachtte ze daar op en zorgde voor het kersje op de taart voor Toernooi Mennus 2015.


Dit was Toernooi Mennus 2015, maar Mennus zit niet stil! Inmiddels worden er weer grootse plannen bedacht voor volgend jaar. Via deze weg wil Stichting Toernooi Mennus alle sponsoren, vrijwilligers en deelnemers bedanken voor hun bijdrage en aanwezigheid op ons toernooi!


Ben jij op de foto gezet door een van onze Mennus huisfotografen? Kijk snel op de site of jij er tussen staat.
http://www.toernooimennus.nl/foto-sTot volgend jaar op 3 en 4 juni 2016! And don’t forget: be Mennus, stay Mennus and you'll never Menn aloneTerug naar nieuwsoverzicht
Partners
Hoofdsponsors
Sponsoren
Media sponsors